Broekjes van Que Fem

Hoe vallen de broekjes van Que Fem?

Na jaren patronen van broekjes te hebben getest op kinderen van vrienden, kan ik nu zeggen dat ik het ideale gemiddelde patroon voor broekjes heb met de beste pasvorm.

De pasvorm van Que Fem broekjes is wat groter, als je onze broekjes met andere broekjes zou willen vergelijken komen ze in de buurt van de maten van de HEMA. Broekjes van Zara vallen bijvoorbeeld vaak wat kleiner en smaller.

 

Heb je een heel smal kindje en wil je een broekje van Que Fem, mail dan even naar info@quefem. Ik kan de broekjes altijd smaller voor je maken.

Laat dan even weten wat de bandmaat is van jouw kindje, dit kun je meten door de omvang van het buikje van je kindje op te meten.

We houden onderstaande richtlijn aan voor de maten;

Maat 44 Prematuur

Maat 50   0 - 1 maand

Maat 56   0 - 2  maanden

Maat 62   2 - 4   maanden

Maat 68   4 - 6   maanden

Maat 74   6 - 9   maanden

Maat 80   9 - 12 maanden

Maat 86 12 - 18 maanden

Maat 92 18 - 24 maanden

Maat 98 24 - 36 maanden

Uit ervaring weet ik dat deze richtlijn wat kan verschillen per kindje. De maten van de broekjes heb ik bij mijn dochter kunnen aanhouden met dit schema. Maar de bovenstuks waren meestal een maatje groter bij haar. 

Op bovenstaande foto zijn de Que Fem broekjes te zien. Van links naar recht maat 98 t/m maat 44.

Hoeveel broekjes heb je nodig per maat?

Dit is altijd een lastige vraag. Wordt er bij een groeimeting al aangegeven dat je een flinke baby krijgt, dan zou ik starten met maat 56 aan te schaffen. Anders zou ik aanraden toch in ieder geval twee broekjes in maat 50 te kopen. Heb je er meer nodig dan zijn deze zo besteld, ik hou een levertijd van 2-5 werkdagen aan maar over het algemeen kun je ze binnen twee dagen wel in huis verwachten.

Ondanks dat je de broekjes maar een aantal weken draagt is mijn ervaring dat je ze wel intensief gebruikt. Mijn dochter Sam spuugde erg veel en moest dus noodgedwongen wat vaker per dag een nieuw outfit aan. Wij hadden ongeveer 5 broekjes per maat in de kast liggen, maar je hoort ook ouders die er een stuk meer hebben.

Sam is geboren met 3200 gram en was 50 cm lang. Ze heeft vanaf de geboorte maat 50 en ging na 3 weken over op maat 56.  Ze heeft nu met 7 maanden maat 74 met de broekjes en maat 80 als bovenstuk.

Op bovenstaande foto's is mijn dochter Sam te zien met 1 maand oud in een broekje maat 50 en met 5 maanden oud in een broekje maat 68.

Wat is de beste maat om als kraamcadeau te geven?

Babytjes groeien snel. Als je een kraamcadeautje wil geven raad ik altijd aan om vanaf maat 62 een broekje te geven of op te sturen. De kleinere maatjes hebben ouders vaak al in huis. De broekjes zijn niet seizoensgebonden, dus je kan gemakkelijk een broekje op de groei geven.

Tip: Probeer rekening te houden met de smaak van de (toekomstige) ouders. Deze kan, ondanks dat je zelf natuurlijk de leukste maak hebt, verschillen van jouw smaak. Zo hou ik ontzettend van uitgesproken printjes, maar niet iedereen maak je hier blij mee. 

Onderstaand een broekje die wat neutraler is en zowel voor jongetjes en meisjes gegeven kan worden:

Wat zijn prematuur broekjes?

Onze broekjes beginnen met prematuur maat 44. Prematuur-broekjes zijn vaak voor vroeg geboren baby’s, maar ook voor baby’s die klein geboren zijn.

Veel tweeling mama’s maken gebruik van onze prematuur-broekjes. Maat 50 is vaak nog te groot en het is niet altijd eenvoudig om leuke babybroekjes te kopen in zo’n kleine maat. Veel prematuur-kleding bestaat uit basis items en daar kun je een uitgesproken broekje van ons perfect mee combineren.

Bij Que Fem kun je prematuur-broekjes gemakkelijk en snel online bestellen. Prematuur kleding krijgt bij ons voorrang bij de bestellingen en we streven ernaar deze binnen 24 uur op de post te doen. 

Zorg dat je prematuur-kleding altijd op hoge temperatuur wast, zonder wasverzachter. 

De stoffen die we gebruiken voor de Que Fem broekjes zijn bewust GOTS of Oeko-Tex ® gecertificeerd. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in?

GOTS en OEKO-TEX 100 zijn beide keurmerken die iets zeggen over hoe een stof geproduceerd is. Alleen bij het GOTS keurmerk wordt gekeken naar het gehele productieproces.

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan de productie van vezels tot aan het maken van een kledingstuk.

Het certificeringsnummer dat de stoffen die Que Fem inkoopt hebben is: CU 1010800.

GOTS-stoffen zijn beter voor mens en milieu. Ze worden geproduceerd zonder genetisch gemodificeerd zaad, schadelijke pesticiden en kleurstoffen. En heel belangrijk: dwang- en kinderarbeid zijn uitgesloten.

Oeko-Tex ®

 

Oeko-Tex ® voert een streng beleid tegen schadelijke stoffen in textiel. OEKO-TEX Standard 100 is een gezondheidskeurmerk voor textiel.

Om het keurmerk te krijgen mogen er geen schadelijke stoffen in de stoffen aanwezig zijn. Que Fem koopt alleen stoffen in die aan dit keurmerk voldoen. 

Koop je bijvoorbeeld stoffen of kleding via buitenlandse websites die niet aan Europese normen hoeven te voldoen, dan is het vaak zo dat er niet aan deze standaarden wordt voldaan. 

Dus kort samengevat;

OEKO-TEX 100 garandeert een veilige stof, die vrij is van chemicaliën. Het GOTS-keurmerk garandeert naast een veilige stof ook een duurzame verantwoorde en biologische stof.

Bij Que Fem vinden we deze standaarden erg belangrijk en zorgen dat onze broekjes gemaakt worden van stoffen die aan de richtlijnen voldoen. 

Zo weten we zeker dat de productie lief voor de natuur en aardbodem is, en arbeiders die de stoffen hebben gemaakt in een veilige hygiënische werkomgeving hebben gewerkt en eerlijk zijn betaald.

Kortingscodes Que Fem

Wil jij de broekjes van Que Fem met korting shoppen? Tijdens 'Broekjesweek' van Que Fem hebben we een week lang extra korting op alle broekjes van Que Fem, houd onze instagrampagina in de gaten om te zien wanneer deze week is!

Wil je onze producten in het echt zien en voelen? 

Bij de leuke baby en kinderbeurzen zoals ‘We are pregnant festival’ in de Werkspoorkathedraal in Utrecht of het ‘In de wolken festival’ in Expo Haarlemmermeer staan wij altijd met veel plezier!