Alles wat je wilt weten over BIBS spenen!

Leuk hoor, die hippe BIBS spenen. Maar waarom is het eigenlijk zo’n hit?

Als je de BIBS spenen in alle toffe kleuren ziet, dan wil je ze eigenlijk al hebben. Maar wat zijn nog meer voordelen aan deze spenen uit Denemarken? Om te beginnen zijn de spenen gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Dat ze in Denemarken al meer dan 50 jaar een hit zijn, is dan ook niet voor niks!

Natuurlijk rubber is gifvrij, sterk en ideaal voor babytjes die op de speen gaan bijten. 100% BPA- en PVC-vrij. Daarnaast neemt rubber snel de temperatuur van de mond over, wat prettig en vertrouwd voelt voor je kindje. En natuurlijk rubber is biologisch afbreekbaar, dus de spenen zijn ook nog eens milieuvriendelijk!

Bij mijn eigen dochtertje zijn we de BIBS speentjes aan gaan bieden vanaf dat ze ongeveer een maand oud was, omdat ze een enorme zuigbehoefte had. We boden haar zowel maat 1 als 2 aan, maar geen van beide waren in eerste instantie een hit; met een vies gezicht spuugde ze de speen weer uit. Inmiddels zijn we een half jaar later, en is de BIBS speen haar beste vriend; als ze er niet op zuigt horen we haar er bij het wakker worden tegen brabbelen.

Wat is die speen groot!

Ik verkocht de BIBS speentjes al een tijdje en kreeg veel goede reacties van tevreden mama’s. Op de verpakking staat dat de speen de vorm van de borst nabootst, maar mijn eerste reactie was ‘wat groot!’ Geloof mij, dit klopt toch echt.

De speen bootst inderdaad de vorm van de borst na, en is ontwikkeld om de zuigreflex van de baby te ondersteunen. De ronde vorm van de speen wordt ook wel de kersvorm genoemd, en het gekleurde schildje is ook rond en buigt weg van het gezichtje. 


Het kan gebeuren dat je kindje de hele speen in het mondje stopt, al hebben wij dit zelf nog nooit meegemaakt. Als dit bij jou wel gebeurt, loopt je kindje gelukkig geen gevaar. De drie gaatjes in het schildje zorgen ervoor dat je kindje gewoon kan blijven ademen, dus je kan voorzichtig het speentje uit het mondje halen.

Door de zuigkracht van je kindje kan het ook gebeuren dat de speen wat groter wordt of licht van vorm verandert. De speen vormt zich namelijk naar de mond van je kindje. Bij maat 1 zal vooral het bolletje van de kersvorm wat kunnen vergroten. Bij maat 2 kan de verandering wat groter zijn. 

Nu mijn dochter bijna 7 maanden is komen er tandjes door. Ze vind het daarom heerlijk om de BIBS speen naast tut ook als bijtspeeltje te gebruiken. Door het flexibele van het natuurrubber is dit gelukkig geen probleem. Let wel op dat de speen geen eventuele beschadiging van die doorkomende tandjes krijgt; als dit wel gebeurt moet je deze weggooien om te voorkomen dat er uiteindelijk stukjes uit kunnen worden gebeten.

Maar welke maat moet ik nou kiezen?

De spenen zijn in maat 1, 2 en 3 verkrijgbaar en verschillen per maat wat van grootte. 

Maat 1 is voor baby’s van 0-6 maanden. Deze speen is wat dikker en kleiner dan maat 2.

Maat 2 is voor baby’s vanaf 6 -18 maanden. Maat 2 is een klein stukje langer dan maat 1. 

Maat 3 is voor kindjes van 18+ maanden. Maat 3 is echt een stuk groter dan maat 2.

Doordat de speen van natuurrubber is gemaakt is deze flexibel en wordt deze met zuigen een stukje langer. Het kan dus zijn dat je babytje (net zoals mijn dochter) maat 2 te groot vindt, ook al lijkt het verschil tussen maat 1 en 2 heel klein.

Hoe maak je de BIBS speen schoon?

De eerste keer na aanschaf kun je het beste wat water koken, het pannetje van het vuur halen en de speentjes hier 3-5 minuutjes in laten liggen. Je moet de spenen zelf niet koken, want wanneer deze te warm worden, kunnen ze daardoor verkleuren of zachter worden.

Wat ik zelf dagelijks doe, is wat gekookt water uit de waterkoker over de speen gieten; zo blijft de speen schoon voor gebruik. Mocht er water in de speen komen kun je dit gemakkelijk eruit drukken. Aangeraden wordt om dezelfde speen wegens hygiëne niet langer dan 4 tot 6 weken te gebruiken. 

Stop de BIBS spenen niet in de vaatwasser of magnetron, want dit kan het natuurrubber aantasten. Ook van de zon, of andere directe warmtebronnen, zijn de spenen geen fan. 


Tip:

Leg meerdere speentjes in het bedje van je kindje en gebruik een speendoekje. Zo hoef je niet lang te zoeken als je babytje midden in de nacht het speentje is kwijtgeraakt. Het speendoekje kan ook meteen als knuffeltje dienen. Ook het Glow in The Dark BIBS speentje kan een uitkomst zijn, het speentje licht op in het donker en is dus gemakkelijk in het bedje te vinden. (Shop ze gemakkelijk met onze stapelkorting 5 voor 15 euro.)

Wij hebben door het hele huis speentjes liggen, met de stapelkorting die wij op de BIBS spenen geven 5 voor 15 euro in maat 1 en 2 is dat wel zo makkelijk. Zo kun je ook nog eens verschillende kleuren kiezen. Ook verkopen we de Bibsspenen in blister verpakkingen per 2 stuks, het nadeel is dat de combinatie van kleuren dan al voor je gedaan is. 

 (Let wel op, wij vinden persoonlijk dat een aantal grijstinten erg veel op elkaar lijken, maar als je fan van stoere grijstinten bent is dat natuurlijk niet zo erg.)

Ja hoor, ook nog siliconen Slabbers in die leuke kleuren…

Klopt! Naast de toffe BiBS spenen hebben we ook nog siliconen slabbers en stapelbekers van Mushie in dezelfde kleuren. Leuk om samen met een bibsspeen als (kraam) cadeau te geven.